Jste připraveni na eNeschopenky?

Jste již připraveni na eNeschopenky? ČSSZ potvrdila ostrý start eNeschopenky na 1. leden 2020. Přechod z klasických neschopenek na eNeschopenky mají všichni lékaři povinný. eNeschopenky mají zjednodušit předávání o dočasné pracovní neschopnosti mezi zaměstnavatelem, pojišťovnou, lékaři a Českou správou sociálního zabezpečení.

Jediné co nemocnému zůstane stejné je potvrzení o pracovní neschopnosti v papírové podobně, které si pacient ponechá. O zbylé formality se již pacient nemusí starat. Elektronická neschopenka dojde automaticky zaměstnavatel i ČSSZ. Pojištěnec tak už nebude muset předávat papíry zaměstnavateli a mzda mu přijde automaticky.

Klasické neschopenky sestávající se z pěti částí vydané do konce roku 2019 (31.12.2019) se budou evidovat standardně a budou platné do skončení.

Lékařský systém AIS již od listopadu testuje propojení s eNeschopenkami a je připraven na ostrý provoz. V nabídce programu je do konce roku 2019 možné také vystavovat stávající neschopenky.

Jestli Váš starý systém není na tento přechod připraven doporučujeme vyzkoušet naše DEMO zdarma a co nejdříve přejít na aktuální program, který eNeschopenky zvládne.

Ambulantní informační systém AIS nabízí eNeschopenky, eRecepty a v budoucnu zvládne i EET. Vyměňte svůj starý lékařský software za AIS pro lékaře všech odborností.

Pozor od 1.1.2020 začíná ostrý provoz eNeschopenek!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.