Smluvní pacienti, jak je vést a účtovat na PVZP (pojišťovna VZP, a.s.)

8.9. 2023 – Ing. Lukáš Musil, AIS

Jak vyúčtovat smluvní pacienty pro pojišťovnu PVZP. Jedná se třeba o pendlery z pohraničí nebo cizince, kteří mají smluvní pojištění.

vyúčtování pvzp

Jak předat dávku na portál PVZP


Jestli už máte vyúčtováno a hledáte, jak předat K dávku smluvních pacientů na portál PVZP. Je tento postup právě pro Vás.

Kam K dávku nahrát?

Můžete jíž přímo na přihlášení přes tento odkaz pvzp.cz/VstupProZZ nebo se proklikat na portálu PVZP do přihlášení k Vašemu účtu.

Jděte na portál PVZP, sjeďte na stránce úplně dolů, kde je zápatí s rychlými odkazy. Zde je vpravo v sekci “Užitečné odkazy” odkaz na přihlášení “Vyúčtování zdravotnických zařízení”.

Kde najít vyúčtování smluvních pacientů PVZP
zdroj: https://www.pvzp.cz/

Po rozkliknutí se objeví okno pro přihlášení.

zdroj: https://www.pvzp.cz/VstupProZZ

Pokud účet nemáte, požádejte PVZP o jeho založení. 

Po úspěšném přihlášení klikněte na Vložit KDAVKU.

zdroj: https://www.pvzp.cz/VstupProZZ

Nyní je potřeba vyhledat soubor s KDÁVKOU v počítači.

Jestli jste ještě neprovedli vyúčtování smluvních pacientův ambulantním programu. Pokračujte na článek jak vyúčtovat smluvní pacienty v programu AIS.

Standardně bývá na disku C: -> ais_win -> BIN -> UCTO_1 -> zde vyberte složku odpovídající požadovanému měsíci 2023_09B (rok_měsíc B= druhé vyúčtování např. 1. čeští pacienti(A), 2. EU pacienti(B), 3.smluvní pacienti (C) Jestliže jste dělali vyúčtování smluvních pacientů jako poslední vyberte poslední písmeno v řadě. -> Portály -> Výkony -> zde uvidíte KDAVKA.333

Alternativně jde rovnou z posledního kroku vyúčtování zvolit kopírovat KDAVKu do schránky. To udělá kopii cesty k souboru, potom stačí zvolit na portálu vložit KDAVKU a dolů do řádku vložit (ctrl+v) cestu a dát otevřít.

Vyplňte ostatní parametry a fakturační údaje a odešlete pomocí tlačítka “Upload”. A máte hotovo.

Nově umožňuje PVZP odeslat dávky i přes rozhraní, jako je tomu u ostatních pojišťoven. Pracujeme na implementaci do programu AIS. Vyúčtování bude stejně pohodlně jako u ostatních pojišťoven.

Budeme rádi za Vaše náměty a připomínky. Chceme aby se Vás s programem dobře pracovalo. Můžete nás kontaktovat na info@ctmos.cz nebo standardně přes technickou linku podpory.

Smluvní pacienti, jak předat dávky na portál PVZP (pojišťovna VZP, a.s.)
Štítky:                

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.